Czech English German Polish Russian

 

Moravský Krumlov přivítá druhý ročník Supermota 

 

Již jen necelý týden zbývá do startu jedné z nejvýznamnějších motoristických událostí na jižní Moravě – moravskokrumlovských závodů Supermoto. Ty se uskuteční o nadcházejícím víkendu 22. – 23.  července a opět nabídnou jedinečnou show s vůní benzínu pro celou rodinu.

 

Souboje na trati v samém centru města, jízdy v safety-caru, exhibice Lamborghini SuperTrofeo Evo i stunt-rideři

 

Pro závodníky bude stejně jako vloni připravena přes kilometr dlouhá trať (přesněji 1 037 m) vedoucí centrem města, která navíc kombinuje hned několik povrchů –od rychlých asfaltových pasáží, přes přejezdy zpomalovacích retardérů, nepředvídatelně kluzké dlažební kostky až po divácky atraktivní hliněný terén se skokem přímo na náměstí, na jehož stavbu padne na dvacet nákladních automobilů se zeminou. Bezpečnosti závodníků přispěje i 700 slaměných balíků a přes 100 big-bagů s molitanem, jimiž bude trať vytyčena.

 

  

 

Závody jsou vypsány v celkem třech kategoriích – supermoto S1, supermoto S2 a čtyřkolky. Do ostrých závodních rozjížděk, které se pojedou v rozsahu 10 + 2 kola, se bude startovat dle výsledků dílčích kvalifikací. A skutečně se je na co těšit. O adrenalinem nabité a dech beroucí souboje na motardech a čtyřkolkách se postarají ti nejlepší jezdci nejen ze střední Evropy, ale také například z Litvy či až z dalekého Kyrgyzstánu.

 

„I letos budeme mít mezinárodní zastoupení, a to ve všech třídách. Aktuální stav entry-listu mohou naši fanoušci sledovat na oficiálním webu závodu www.supermotard.cz. Každopádně v královské kategorii S1 se opět utkají naše největší hvězdy, a to Erik Provazník z Česka s Rakušanem Rudim Bauerem. Tato dvojice je jednoduše zárukou perfektní podívané – vždy předvádí dlouhé drifty a neskutečné skoky.“zve hlavní organizátor závodu Tomáš Ševčík.

 

Erik Provazník, dlouholetý účastník závodů, nadšeně dodává: Na závody s Rudim se pochopitelně těším. Letos budu mít navíc změny v technice – nový stroj TM Racing má své nesporné výhody a já doufám, že se to ukáže i v samotném závodě. Vloni jsem skončil celkově druhý (v jednotlivých rozjížďkách 2., 1. a 2.), letos tam snad celkové první místo už znovu padne.“Také ve čtyřkolkách se pak návštěvníci mohou těšit na plné startovní pole v evropském obsazení. O show se určitě postarají Petr Ševčík a Miroslav Sýkora nebo kluci Vlasákovi.

 

 

Návštěvníci budou moci i tentokrát zažít krumlovskou trať doslova na vlastní kůži – stejně jako v minulých letech nabízí organizátoři spolujízdy v safety-caru. Letos padla volba na nový Mercedes-AMG SL63 s výkonem téměř 600 koní od partnera závodu firmy Hošek-Motor. Novému AMG bude během exhibičních jízd sekundovat i brněnský tým Mičánek Motorsport – powered by Buggyra, který opět předvede své závodní náčiní v podobě supersportů Lamborghini SuperTrofeo Evo. Novinkou letošního roku bude stunt-riderská show v podání kaskadérského týmu Special Brothers.

 

Foodfestival, boxerské zápasy i koncert Ukulele Troublemakers

 

Doprovodný program naznal oproti minulému ročníku hned několika zásadních změn. Návštěvníci se letos mohou těšit na skutečně pestrou gastrozónu. O její organizaci se postará Family Food Festival CZ, a to ve spolupráci s hned několika skvělými restauracemi a foodtrucky, chybět nebudou ani barmani připravující vynikající míchané nápoje. Sobotní podvečer pak nabídne ještě další zpestření pozávodního programu – cílová rovinka se pod vedením legendárního fightera Gaunyho promění v boxerský ring a na stagi na krumlovském náměstí se představí jedinečná kapela Ukulele Troublemakers, která během své show předvede, že na tento nástroj lze zahrát opravdu cokoliv.

 

  

 

Vstupné jednodenní, dvoudenní či VIP balíček s all-inklusive občerstvením

 

Vstupné bude možné zakoupit buď jako jednodenní za 400, Kč, celovíkendový pas pak vyjde na 600,- Kč. Děti do pěti let mají vstup zdarma, do patnácti let věku pak za 100,- Kč na jeden závodní den. K mání bude i oblíbený VIP balíček zahrnující all-inklusive občerstvení, nápoje, sezení na tribuně a přístup do VIP stanu. Cena tohoto balíčku činí 1 500,- Kč na jeden den, případně 2 500,- Kč na celý víkend.

 

„V Moravském Krumlově mají motoristické akce bohatou tradici a na skvělé motocyklové závody v minulosti nyní navazuje i jedinečné Supermoto. Mrzí mě, že se již nejezdí VC Brna, nicméně motorističtí fandové by tak mohli najít cestu právě k nám a užít si trošku jiné, ale o to originálnější závody. Supermoto je akce pro skutečné fanoušky motosportu a letos to zase jistě bude parádní a atraktivní podívaná pro celou rodinu. O tom nepochybuji a srdečně všechny do Krumlova zvu.“ uzavírá Tomáš Třetina, starosta Moravského Krumlova.

 

 

Supermoto Moravský Krumlov - infobox

 

Termín: 22. - 23. července 2023
Místo: Moravský Krumlov, okres Znojmo
WEB: https://supermotard.cz/
Facebook: https://www.facebook.com/supermoto.hrusovany
Facebooková událost: https://www.facebook.com/events/1122994022426208/
Další tiskové zprávy: https://supermotard.cz/clanky/2023

 

Autor: Vašek Volf, tiskový servis závodu
17. 07. 2023

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.