Czech English German Polish Russian

 

Supermoto vtrhne do ulic Krumlova již tento víkend

 

Opět po roce se vrací legendární městský závod supermotardů a čtyřkolek. O nadcházejícím víkendu 16. – 17. července se však jezdci kvůli dopravním komplikacím v Hrušovanech nad Jevišovkou utkají ve zcela nové lokalitě, kterou se pro letošní rok stal premiérově Moravský Krumlov. 

 

Dech beroucí závodění v centru města

 

Na závodníky bude čekat přes jeden kilometr (přesněji 1 037 m) dlouhá trať, klikatící se samým centrem města. Během víkendu se na jedinečném závodním okruhu, kombinujícím jak asfaltový povrch, tak kluzké dlažební kostky či náročné terénní pasáže, představí nejen rideři ve dvou třídách supermotardů – S1 a S2, ale o parádní show se postarají tradičně i čtyřkolkáři. Do ostrých závodních rozjížděk, které budou vypsány v rozsahu 10 + 2 kola, se bude startovat dle výsledků kvalifikací.
 

Prostor startu a cíle bude společně se servisním zázemím a zázemím pro návštěvníky umístěn přímo na krumlovském náměstí T. G. Masaryka. Odtud se jezdci vydají přes terénní přejezd do ulice Růžová, poté bude následovat dlouhý úsek až k zámku skrze ulici Palackého, aby se nakonec vrátili zpět do cílové rovinky na náměstí, a to přes ulici Zámeckou.

 

Zajímavostí je, že pro zabezpečení tratě bude třeba přivézt přes 700 balíků slámy, více než 100 molitanových big-bagů a pro vytvoření terénní pasáže na náměstí pak přes 20 nákladních automobilů zeminy.

 

Nyní ale zpět k samotným závodům. Účast na startu v „královské“ kategorii S1 přislíbily i legendy hrušovanského závodu s mnoha mezinárodními zkušenostmi jako Erik Provazník, Miloš Řihák či Petr Ludvík. Za řídítka čtyřkolek usedne například spoluorganizátor a vítěz loňského hrušovanského závodu Petr Ševčík, ale také Miroslav Sýkora nebo Ladislav Bouška. O mezinárodní účast se pak postarají i zahraniční jezdci ze Slovenska, Polska a Rakouska.

 

Hlavní organizátor závodu Tomáš Ševčík a Erik Provazník - jedna z nejznámějších tváří supermota v ČR


Erik Provazník se už závodního víkendu nemůže dočkat: „Na nový krumlovský okruh se moc těším a jsem samozřejmě rád, že je jeho součástí i terén, jako tomu bývalo dříve v Hrušovanech. Právě terénní pasáže jsou pro diváky to nejatraktivnější, protože motorky najednou létají daleko vzduchem, a to je ten adrenalin, který diváci chtějí vidět a zažít téměř na vlastní kůži. Navíc díky závodům v ulicích měst, jako jsou Hrušovany nebo nyní Krumlov, přibližujeme náš sport lidem. Při závodech na okruhu se v podstatě řeší jen konečné umístění, každý sbírá ohromné množství dat o jízdě, jde o preciznost. Ale tohle je jiné. Tohle je prostě adrenalinová show pro diváky, a i já jako jezdec při městských závodech prožívám úplně jiné emoce než na klasickém okruhu. A musím znovu poděkovat Tomáši Ševčíkovi a jeho týmu, že pro nás, a především pro diváky tuhle parádní akci už několikátým rokem pořádá.“

 

Doprovodný program

 

Hlavním bodem doprovodného programu budou bez pochyby adrenalinem nabité exhibiční jízdy brněnského týmu Mičánek Motorsport, který do Krumlova přiveze dva závodní speciály Lamborghini Huracán SuperTrofeo, a to ve vylepšené verzi Evo. Ty se budou v rámci prezentačních jízd prohánět ulicemi města až stosedmdesátikilometrovou rychlostí. Na facebooku moravskokrumlovského závodu je dokonce možné i soutěžit o svezení s tímto jedinečným supersportovním vozem.

 

Dále organizátoři připravili i možnost taxi jízd se safety-carem, kterým pro letošní rok bude nejspíše Mercedes-AMG A45 S od partnera závodu – brněnského autosalonu Hošek Motor. Naprostou novinkou oproti předchozím ročníkům však budou exhibiční jízdy dakarského speciálu Ford F150 EVO, za jehož volant usedne znojemský závodník Boris Vaculík, člen týmu 3RCZ.com.

 


O doplnění závodního programu se postarají exhibiční jízdy speciálů Lamborgini Huracán SuperTrofeo Evo týmu Mičánek Motorsport

 

Pro zájemce o vyzkoušení lehce netradičního způsobu motorsportu dokonce s českými kořeny pak budou navíc připraveny i motorizované surfy JetSurf z produkce brněnské firmy MSR Engines.

 

Sobotní „pozávodní“ večer doplní i našlapaná afterparty v krumlovském music-clubu ANERI. Za mixážní pult se postaví DJ IZZY COOPER, DJ MARCELL, DJ DANWELL, DJ MULDA či formace BEATCHASERS.

 

A v neposlední řadě se návštěvníci mohou během celého víkendu těšit i na vynikající občerstvení, protože závody Supermoto to již zdaleka není jen motorsport ve své nejryzejší podobě, ale také jedinečný food festival, kombinující adrenalin, a právě skvělé jídlo a pití.

 

Vstupné a parkování

 

Vstupenky na závod bude možné zakoupit výhradně na místě, a to na dvou pokladnách při vstupu na městský okruh - viz mapka níže. Jednodenní vstupenka vyjde na 300,- Kč, celovíkendová na 500,- Kč. Děti do pěti let věku mohou jít na závod zdarma, pro děti mezi 5 a 15 lety pak bude k dispozici zvýhodněná vstupenka za 100,- Kč na jeden závodní den. Chybět nebude ani možnost VIP vstupu, který vyjde na 1 300,- Kč za den, respektive na 2 300,- Kč za celý víkend. Za tuto cenu bude držitelům VIP pasu umožněn vstup na pouze pro ně vyhrazenou tribunu a také do VIP stanu s nápoji a občerstvením.

 

Pro parkování návštěvníků budou připraveny dvě odstavné plochy, jedna na hřišti u ZŠ Ivančická, druhá pak na Křepelčím vrchu. 

 

Tisková konference před letošními závody. Zúčastnili se: Bronislav Formánek, Jiří Mičánek, Václav Volf, Tomáš Ševčík, Petr Ševčík a Erik Provazník.

 

Supermoto Moravský Krumlov - infobox

Termín: 16. - 17. července 2022
Místo: Moravský Krumlov, okres Znojmo
WEB: https://supermotard.cz/
Facebook: https://www.facebook.com/supermoto.hrusovany
Facebooková událost: https://fb.me/e/1OFgR9mQa
Článek o historii závodění v Moravském Krumlově: https://www.motolevel.com/clanek-13458-supermoto-navaze-na-bohatou-zavodni-historii-moravskeho-krumlova

Rozhovor s Tomášem Ševčíkem a Tomášem Třetinou: https://www.motolevel.com/clanek-13506-o-zavodech-supermoto-moravsky-krumlov-s-t-sevcikem-a-t-tretinou

Oficiální tisková zpráva: https://www.motolevel.com/clanek-13559-jihomoravskym-monte-carlem-letos-poprve-moravsky-krumlov

 

 

Vašek Volf
12. 07. 2022

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.