Czech English German Polish Russian

 

Městské závody SUPERMOTO již potřetí v Moravském Krumlově, přihlašování jezdců začalo

 

Jedinečné městské závody SUPERMOTO se i v letošním roce uskuteční v Moravském Krumlově, a to již potřetí v řadě. Jako termín konání jedné z nejvýznamnějších motoristických akcí na Moravě byl po dohodě mezi organizátory a zástupci města zvolen druhý srpnový víkend 10. – 11. srpna 2024.

 

V případě závodních kategorií se letos žádná výrazná změna neudála – soutěžit se bude ve třídách S1, S2 a čtyřkolky. Přihlašování jezdců do všech vypsaných kategorií je pak možné již nyní, a to opět na oficiálním webu závodu v sekci „Přihláška“ https://www.supermotard.cz/jezdci/prihlaska, přičemž seznam přihlášených jezdců je pak k dispozici taktéž na webu pod záložkou „Přihlášení závodnící“ https://supermotard.cz/jezdci/prihlaseni-zavodnici.  

 

Jezdci z celé Evropy, ale také doprovodný program jako oslava motorsportu

 

„V Krumlově máme za sebou dva velice povedené ročníky a věříme, že i ten třetí bude stát za to. Máme mnoho pozitivních reakcí nejen od fanoušků, ale také od samotných jezdců či zástupců médií nejen z Česka. I letos uděláme společně s mým týmem maximum pro to, abychom celou akci posunuli opět dále, a stala se tak ještě atraktivnější nejen pro diváky, ale i závodníky, kteří k nám jezdí z celé Evropy.“ hodnotí Tomáš Ševčík, hlavní organizátor závodu.

 

Jak již předeslal právě Tomáš Ševčík, zajímavé novinky pak pořadatelé chystají v případě doprovodného programu, který tradičně zahrnuje exhibiční jízdy závodních týmů, foodfestival či koncerty. „Konkrétní detaily však stále ještě ladíme a oznámíme je v průběhu jara na našem webu a sociálních sítích, nicméně diváci se mají skutečně nač těšit – bude to skutečná oslava motorsportu ve své nejryzejší podobě.“ uzavírá Ševčík.

 

 

 

Kilometrový okruh, úzké uličky a tradiční skok na náměstí

 

Jak již přezdívka závodu, tedy jihomoravské Monte Carlo napovídá, závodit se bude přímo v samotném centru a přilehlých úzkých uličkách šestitisícového města, což pro závodníky představuje skutečnou a unikátní výzvu. Více než kilometrová trať totiž kombinuje několik druhů náročných povrchů: asfalt, dlažební kostky, betonové zpomalovací retardéry, ale také především divácky i jezdecky oblíbený hliněný skok na krumlovském náměstí.

 

A o faktu, že krumlovský městský okruh představuje pro jezdce jedinečný zážitek, svědčí i vyjádření dvojnásobného vítěze královské kategorie Supermoto S1 a zároveň pravidelného účastníka mistrovství světa Rudolfa Bauera po loňské stíhací jízdě s Erikem Provazníkem: „Závodní trať byla opět skvěle připravená, tam není co vytknout. Je velice rychlá, skok na náměstí je hodně zajímavý a stejně i celkové zabezpečení tratě je na vynikající úrovni vzhledem k faktu, že jedeme v samém centru města. Co se závodění týče, tak můj hlavní soupeř, tedy Erik Provazník, jel naprosto skvěle a bylo opravdu těžké s ním držet krok a neustále se předjíždět. Ale moc mě to bavilo a věřím, že i ty tisíce nadšených diváků podél tratě!“ 

 

Na závěr stojí rovněž za připomenutí, že tato v českých podmínkách unikátní akce navázala jak ve svém původním místě konání – v Hrušovanech nad Jevišovkou – tak i nyní v Krumlově, na poměrně bohatou tradici městského a příměstského závodění. V Hrušovanech se za minulého režimu závodilo v motokárách, v Krumlově to pak byly ve druhé polovině 20. století mistrovské závody v motokrosu a na přírodním okruhu Na Slatinách pak soutěžily i silniční motocykly a formulové monoposty.

 

 

 

Supermoto Moravský Krumlov 2024 - infobox

Datum: 10. - 11. 8. 2024
Místo: Moravský Krumlov, okres Znojmo
Web: https://supermotard.cz/
Facebook: https://www.facebook.com/supermoto.hrusovany
FB událost: https://fb.me/e/aBB5QM27h 

 

TZ Supermoto Moravský Krumlov, 02.04.2024
Autor & foto: Vašek Volf, tiskový servis závodu

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.